Tak tuhle kytku bych nevaril ...
Prasacka kucharka
Lide, kteri me znaji, vedi, ze neumim varit. Nicmene hlad je nutno nejak resit. Budiz tedy toto sbirkou
nejmene odpornych receptu, ktere lze pripravit bez jakychkoliv schopnosti vareni.
Zacneme par odkazy
Zapisky z experimentu - pokus o pripravu drozdovych knedlicku
Koktejly
Vsechny koktejly, ktere jsem vymyslel pojmenovavam "prasarna" a cislo, vyjma meho prvniho, jenz se zove cintorin.
Cintorin
Smichejte Chinzano, tonic a citronovou stavu. Podobne Ginu s tonicem, pouzitelne v situaci, kdy dojde Gin :-).
Prasarna 19
Umixujmeme 1 kiwi (to ovoce, ne ptaka) a lzici jahod z konzervy.
Do sklenice dame asi 2cm stavy z konzervovanych jahod, 2cm bileho rumu, 4cm pomerancoveho juice, jahodo-kiwiovy mix a dolijeme tonicem.
Podavame s platkem kiwi.
K piti doporucuji velmi silne brcko, aby se jim povedlo protahnout kousky ovoce.
Salaty
Zajimava vlastnost salatu je, ze pro ne do jiste miry plati princip superpozice (jehoz obecnou neplatnost ve vareni dokazal
jiz Karel Capek ve svem znamem dile "Jak pejsek s kocickou varili dort"), tedy pridame-li vice dobrych veci, vyjde lepsi salat.
Zeleninovy salat
Smichame nahodne mnozstvi nakrajenych nahodnych surovin z nasledujiciho seznamu:
- okurka (salatovka, nebo kysela)
- rajce
- syr feta
- eidam
- hermelin
- nakladana cervena repa
- nakladane feferonky
- paprika
- olivy (cerne, zelene, oboje)
- pepr
- kari
- bila redkev
- redkvicky
- kysele zeli
- vajicko natvrdo
- hrasek (klidne sterilovany)
- kukurice (klidne sterilovana)
- tabasco
a budeme doufat, ze vysledek bude dobry.
Ovocny salat
Smichame nahodne mnozstvi nakrajenych nahodnych surovin (at uz cerstvych, nebo nakladanych) z nasledujiciho seznamu:
- jablko
- hruska
- ananas
- pomeranc
- mandarinka
- pomelo
- jahoda
- kiwi
- banan
- merunka
- svestka
- broskev
- meloun
- cukr
- rum (klidne tuzemak)
a budeme doufat, ze vysledek bude dobry.
Tepla jidla
Vajickovy humac
(codename "omeleta")
Vezmeme nahodne suroviny z receptu na salat, pridame cibuli (mame-li), pripadne cesnek a smazime na oleji (ne na octe!, z toho boli bricho i kdyz se pak ocet vylije a nalije misto nej olej).
Po case (kdyz uz nas nebavii to michat, nebo uz se to pripalilo) pridame nahodne mnozstvi vajec a zamichame (pro variantu
omeleta nemichame).
Pote, co vajecna bilkovina denaturuje, pridame nejake regulatory spolknutelnosti (tuzemak se nejevi nejvhodnejsim) a
konzumujeme.
V pripade konzumace z panve dochazi k uspineni pouze dvou kusu nadobi - panve a lzice.
Instantni polevka
Vezmeme nahodne z nasledujicich ingredienci:
- cibule
- cesnek
- paprika
- kysele zeli
- hrasek (klidne sterilovany)
- kukurice (klidne sterilovana)
- nakladane feferonky
- mrazena zelenina
a ohrejeme v misce v mikrovlnce. Pridame nahodnou nudlovou instantni polevku a zalijeme horkou vodou. Dale lze pridat kari, chilli, pepr, sul a majoranku.
Nudle doporucuji pred zalitim vodou nalamat - lepe se pak v pripade potreby zvraci.
Vyhodou tohoto receptu je fakt, ze dochazi k uspineni pouze dvou kusu nadobi - misky a lzice.
Regulatory spolknutelnosti
Nektere latky pomahaji v pozivatelnosti pripraveneho jidla. Nejvice se osvedcily tyto:
- kecup
- horcice
- chilli
- tuzemak
- kren
- wasabi